Rubriky
Kronika

Vesmírné nebezpečí

V pátek 6. 2. 2015 k večeru se sešla v klubovně skupina skautů, skautek, vlčat a světlušek chtějící zažít velké dobrodružství. Po rozřazení do 4 skupinek se děti dozvěděli, že se blíží mimozemská hrozba. Mimozemšťané, jejichž hlavní úmysl je unést co nejvíce lidí na svou vesmírnou loď. Únos měl proběhnout pomocí extra speciálního stroje, který unese jakéhokoli živého tvora lehčího než 200 kg. Jedinou možnost záchrany poskytoval speciální lék, který děti mohou získat pouze pokud navštíví několik stanovišť s úkoly.

Skupinky vyrazily do terénu a na stanovištích museli uhodnout odpovědi na hádanky, najít křídou napsaná písmenka a seskládat z nich co nejvíce slov, v jízdním řádu najít čas nejbližšího spoje do Brna, najít čísla popisná domů konkrétních lidí či dotknout se země konkrétním počtem nohou a rukou a tvářit se u toho co nejvíce vtipně. Další úkol byl umístěn na stromě v zavěšené rouře, která fungovala jako výtah. Po nalezení kotvícího lana mohli spustit výtahovou kabinu – sklenici od marmelády – k zemi, získat zašifrovanou zprávu a vyluštit ji. Posledním úkolem bylo projít parkem po cestičce značené bílými kousky papíru přišpendlenými na stromy. Baterkou svítili do okolí a hledali postupně strom po stromu s papírem. V cíli této cesty na ně čekala butylka záchranných léků – mega lentilek. Následně proběhlo vyhodnocení a zhodnocení hry.

V závěru večera čekalo děti další velké překvapení. V tichosti se odebraly na plácek osvícený několika svíčkami a všichni nováčci dostali svůj skautský šátek. Poté si každý člen oddílu vzal od vůdkyně stuhu, na které bylo napsané jeho jméno a rok vstupu do skautské organizace, a připevnil ji na totemovou hůl, kde bude viset dlouhá léta. Následně jsme se spokojení a zimou ošlehaní vrátili zpět ke klubovně a utíkali domů.

Tereza Černá