Rubriky
Kronika

Víkendová výprava do Doubravníku 13. – 15. 11. 2015

O podzimním víkendu 13. – 15. 11. 2015 se vydal pohořelický skautský oddíl na výpravu. V pátek se sešlo 17 natěšených skautů na autobusovém nádraží v Pohořelicích a vyrazili autobusem do Vranovic. Ve vlaku vesele zpívali za doprovodu kytary a vymýšleli variace na píseň Skákal pes přes oves. Již za tmy dorazili do Doubravníku a po pár minutách chůze dorazili ke klubovně místního oddílu Robinsoni. Po ubytování a večeři čekala děti stezka odvahy v okolí klubovny. Před večerkou proběhlo ještě povídání o tom, jaký by měl skaut být a poté jsme se již odebrali do spacáků.

Hned po snídani se skauti oblékli, vzali svačinu a vyrazili s Gábim a Pádlem na výlet do nedalekých Nedvědic. Cesta vedla lesem a byla celá krajina byla ponořena do opadaného listí. Během cesty si zahráli spoustu her jako třeba oblíbené nálety nebo hutututu. V Nedvědicích na hřišti stihli zahrát ještě fotbal a poté již spěchali na nádraží odkud se opět vrátili do Doubravníku.

Mezitím zůstali v klubovně dva skauti se mnou a Pavlem a po odchodu kamarádů jsme vyrazili hledat místo na večerní slavnostní oheň. Doporučené místo jsme úspěšně našli, našli a umístili kameny na okraje ohniště a postavili z připraveného dříví pyramidu. Následně jsme se vrátili do klubovny a uvařili pro všechny k obědu rizoto. Jakmile se naši kamarádi vrátili, zbaštili jsme oběd a měli polední klid, ve kterém jsme mohli hrát na klavír, fotbálek a využívat další možnosti zdejší klubovny. Odpoledne jsme si již všichni společně zahráli židličkovanou, ahoj pepo a jiné hry.

Večer nás již čekal slavnostní oheň. Po setmění jsme se vydali na vrchol kopce nad Doubravníkem, kde na nás čekalo nachystané ohniště. V průvodu jsme prošli připravenou cestou vytyčenou svíčkami a rozestoupili se okolo ohně. Za účasti státní vlajky, knihy Základy junáctví a členů oddílu složil skaut Babi svůj slib vlčat. Vyřčením těchto slov se zavázal býti dobrým skautem a my mu držíme palce, ať se mu to daří co nejlépe. Po skončení obřadu jsme zůstali ještě chvíli u ohně a sledovali dohořívající uhlíky a poté jsme se vydali zpět ke klubovně. Večer jsme pak zazpívali skautskou večerku a ulehli ke spánku.

V neděli ráno jsme se po snídani sbalili. Venku bohužel pršelo, a tak dopoledne jsme strávili v klubovně a hráli městečko Palermo. Po úklidu klubovny a obědě jsme se již vydali na nádraží a vyrazili k domovu. V Pohořelicích na nás již čekali rodiče a s pocitem vydařené výpravy jsme se všichni odebrali domů.

Tereza Černá